En god organisering af børneværelset kan gøre det endelig rigtig ryddeligt! Opdag smarte måder at opbevare klodser og andet børnelegetøj på.

Vil du gerne se dit børneværelse ryddet op, eller vil du i det mindste gerne kunne se en del af gulvet? Se selv, at du ikke behøver at holde rent fra morgen til aften. Udforsk smarte idéer og vælg den løsning, der passer bedst til din familie.

1. En dreng tager blokke ud af en stofpose

En dreng tager klodser ud af en stofpose

Opbevaring af legetøj på børneværelset

Selv et meget lille barn kan lære at lægge sit legetøj væk! For at dette kan ske, skal legetøjet bare have sin faste plads… Lad os give dig nogle tips til, hvordan du kan organisere dit barns rum på en sådan måde, at det selv kan holde værelset ryddeligt (dvs. med lidt hjælp fra forældrene)!

2. Trælegetøj til børn

Trælegetøj til børn

3.Stofposer er perfekte til opbevaring af legetøj og indpakning af gaver til børn

Stofposer er perfekte til opbevaring af legetøj og indpakning af gaver til børn

Organisering af børneværelset

Hvordan organiserer man børneværelset?

Få fjernet overskydende legetøj

At komme af med ubrugt legetøj er det vigtigste skridt i retning af generel oprydning.

  1. Læg ødelagt eller ufuldstændigt legetøj i skraldespanden.
  2. Sælg eller giv væk legetøj, som dit barn er vokset ud af.
  3. Det gælder også ubrugt legetøj i god stand – sælg det eller giv det væk.
  4. Hvad angår legetøj, som dit barn ikke leger med, men som det er svært at skille sig af med, legetøj, der er uden for sæsonen i øjeblikket (slæder om sommeren eller strandlegetøj om vinteren), eller legetøj, som dit barn stadig er for lille til – øremærk det.

Inddel rummet i zoner

Hvis du afgrænser zoner på børneværelset, bliver det meget nemmere at holde orden på tingene. Der bør være tre grundlæggende zoner på værelset:

  • en til søvn og hvile,
  • en til læring (i et lille børneværelse – et læse- og kunsthjørne),
  • og en til leg.

Det er absolut værd at se nærmere på denne idé. Ved at have separate rum til specifikke aktiviteter vil det forbedre barnets koncentrationsevne og gøre det lettere for barnet at holde orden i tingene. Du vil blive overrasket over de store fordele ved disse ændringer!

Organisering af legeområdet

Hvad angår barnets legeområde, er det en god idé at udpege underzoner med temaer, dvs. et specifikt rum til hver legetøjskategori (se ideer til opbevaring af småt legetøj). Hvis hver ting har et bestemt sted, lærer barnet at holde orden uden alt for store problemer.

9. Stofposer i velour er ideelle som en dekorativ legetøjsopbevaringsløsning

Velourstofposer er ideelle som en dekorativ opbevaringsløsning til legetøj

Hvordan opbevarer man legetøj? Disse bør godt:

  • åbne hylder,
  • reoler med bakker,
  • aflåselige kasser,
    5. En pige, der leger med blokke

    Lille pige leger med blokke

 

  • skuffer under sengen,
  • legetøjsmåtter,
  • legetøjsposer.
    6.Træklodser og spor i hørposer

    Træklodser og skinner i linnedposer

Opbevaring af byggeklodser – fede ideer

Enhver, der bare én gang har trådt barfodet på en Lego-klods, ved, hvor vigtigt det er at holde orden i dem. Vil du gerne have lidt kontrol over dit barns samling?

Oplev vores idéer til opbevaring af byggeklodser:

  1. Først og fremmest … hylder og stativer.4 Det er en god idé at placere samlede sæt klodser på åbne hylder. Et barn med fri adgang til legetøj er mere tilbøjeligt til at lege med det. Hvad der også er vigtigt, er, at de farverige konstruktioner vil være en fantastisk dekoration på børneværelset!
  2. Beholdere – du kan opbevare forsyningen af ubrugte klodser i gennemsigtige beholdere, der er opdelt i kategorier (du kan adskille dem efter sæt eller opdele dem efter følgende mønster: almindelige byggeklodser, køretøjselementer, ekstra komponenter, minifigurer og byggeplader). Nogle foretrækker dog at opdele dem efter farve. Så vi anbefaler, at du afprøver forskellige løsninger!
  3. Inde i beholderne kan du opdele klodserne i mere præcise underkategorier. Du skal blot lægge dem i små poser. Hvad angår denne måde at opbevare legetøj på, vil organza-poser fungere perfekt – de er halvtransparente, så du kan se deres indhold.
  4. Bag-mat – en praktisk løsning! Når klodserne bruges, fungerer den som et behageligt tæppe for barnet, og når legen er slut, er det nok at trække i snorene og flytte pakken med klodserne til det rigtige sted.
  5. En stofpose til klodserjutesække, hørposer eller bomuldssække vil være perfekte til opbevaring af børnenes klodser. Posens snor vil forhindre, at klodserne spildes ud, og gøre det nemt at bære dem. Disse multifunktionelle poser kan også bruges som elegant emballage til børnenes kunstværker og souvenirs.
    7. En dekorativ pose til børneværelset til opbevaring af Lego Duplo-klodser

    En dekorativ pose til børneværelset til opbevaring af Lego Duplo-klodser