Kommer der en (mildt sagt) ubehagelig lugt fra dit skoskab? Skal du holde vejret et stykke tid, før du kan tage dine sko på? Så er det på tide at gøre noget ved det! Lav din egen sko-lugtabsorber!

Først en grim lugt, så en ubehagelig stank…. indtil du endelig beslutter dig for at bruge vaskemaskinen til at friske dine sko op. På den måde forkorter du dine skos levetid betydeligt! Spar dem for konfrontationen med den snurrende vaskemaskine. Forebyggelse er nøglen til succes! Pas på dem regelmæssigt, så kommer de aldrig til at lugte igen! Find ud af, hvordan du laver en DIY hjemmelavet sko-lugtabsorber!

Hvordan laver man en fugt- og lugtabsorber til sko?

Kender du problemet? Udvikl en løsning til eliminering af sko-lugt!

DIY skoopfrisker – til hvem?

Regelmæssig vedligeholdelse er nødvendig for enhver form for fodtøj – det vil øge deres holdbarhed, og du vil have tilstrækkelig komfort og ekstra beskyttelse mod sundhedstruende bakterier.

Forfriskende poser er velegnede til alle typer fodtøj! Når du kommer hjem, skal du blot placere en pose ved hver sko, så klarer de resten – trækker fugten ud af dem og efterlader en behagelig, frisk duft. Husk det især til meget brugte sportssko og arbejdsstøvler. Det er også en god idé at finde de hjemmelavede opfriskningsposer frem, når du gør sæsonrengøring og lægger de par væk, som du ikke skal bruge de næste par måneder.

Gennemprøvede hjemmemidler til lugtabsorbering af sko

Købt skospray i butikken? Lad være med at gøre det igen! Find ud af, hvordan du laver en fugtabsorber derhjemme. Lav en DIY-lugtabsorber til sko! I stedet for kemikalier, der er skadelige for dit helbred og miljøet, skal du bruge naturlige ingredienser, der har været kendt i århundreder! Du kan helt sikkert finde stoffer i dit hjem, som ikke bare maskerer ubehagelige lugte, men også effektivt fjerner kilden til problemet. Find ud af, hvad du skal tilføje til dine forfriskende poser og … slip af med ubehagelig skolugt en gang for alle!

Duftposer - skoopfriskende poser

DIY duftposer – hjemmelavet sko-lugtabsorber

Smid ikke væk, brug!

Gad vide, hvordan man laver en sko-lugtabsorber? Brug silica gel-poser til at lave duftende skoposer. Det er de små papirsposer mærket “silica gel”, som ofte følger med nye sko og poser. Silikagel er et naturligt mineral, som har en enorm evne til at absorbere fugt! Dens styrke er virkelig forbløffende. Smid dem aldrig væk igen, brug dem i stedet.

Hvordan laver man en fugtabsorber? Brug silicagel!

Silica gel er den perfekte løsning, når du vil slippe af med fugt fra dine sko!

Sådan laver du selv duftposer!

Faktisk behøver du kun et par teposer for at lave en duftpose til dine sko! Tørrede tetræblade er gode til at trække fugt ud. Men hvis du vil øge effektiviteten af dine luftfriskere lidt mere, kan du lave en blanding af flere ingredienser.

Så hvad kan du bruge?

  • tørrede sorte teposer – absorberer lugte,
  • bagepulver – dræber effektivt bakterier og absorberer dårlig lugt,
  • silica gel-poser og… silikone-kattegrus (som indeholder silica gel!) – meget effektivt til at fjerne fugt!

Det er værd at forberede 2-i-1-poser! Tilsæt et par dråber æterisk olie eller lidt tørret duft til hver pose. På den måde bliver din fugt- og lugtabsorber også et glimrende alternativ til færdige aerosol-luftfriskere!

Duftende organza-poser med potpourri

Fragrance tørret potpourri i organzaposer

Hvilke olier skal du vælge? Helst dem i din yndlingsduft, selvfølgelig! Har du ikke en favorit? Så gå efter dem med ekstra antibakterielle eller svampedræbende egenskaber.

Duftende stofposer

Æteriske olier vil forstærke duften af den tørrede pose

Som aroma til posen vil følgende være fremragende:

  • malet kaffe,
  • tørrede citrusskiver (citroner, appelsiner),
  • badesalt,
  • voks med duft,
  • aromatiseret sæbe,
  • nelliker, anisstjerner,
  • tørret vanilje eller kanelstang,
  • tørrede krydderurter, f.eks. mynte, citronmelisse, timian, basilikum,
  • tea tree-olie
  • lavendelolie (eller tørrede lavendelblomster).
    Organzapose til tørret lavendel

    Organzapose med tørret lavendel

Hvordan laver man så opfriskningsposer til sko? For det første skal du lægge de ingredienser, du ønsker, i en skål. Bland dem derefter grundigt. Det er en god idé at lægge ingredienserne i blød i en æterisk olie eller berige blandingen med tørrede blomster i det næste trin. Nu er du klar til at placere denne unikke, forfriskende blanding i en stofpose. Til sidst skal du bare binde snorene sammen og…. Dine smukke og praktiske skoopfriskningsposer er klar til brug!

Andre anvendelsesmuligheder for DIY-duftposer

Du undrer dig måske over, hvor du ellers kan bruge dine fugtabsorberende DIY-duftposer? I modsætning til det navn, der bruges i denne artikel, er de meget alsidige! Du kan f.eks. bruge dem i din håndpose, sportspose, rygsæk eller rejsekuffert! De er også gode til brug i bilen (især i den version, der er beriget med silicagel – den reducerer effektivt duggede ruder!)

Bilduft - duftpose

Pose med silica gel – en forfriskende duft til bilen!

De vil også være uundværlige i hjemmets garderober med tekstiler (f.eks. sengetøj og håndklæder) og i klædeskabe (poser, som vi ønsker at bruge til at opfriske tekstilvarer, bør lægges i blød i lavendelolie – da det effektivt afviser klædemøl).

Organzaposer med lavendel til garderoben eller klædeskabet

Drømmer du om en frisk duft i dit klædeskab eller påklædningsværelse? Gør brug af duftposerne!

Lavendel beskytter mod klædemøl og giver en skøn duft i garderoben.

Duftpose med lavendel giver dine håndklæder en skøn duft og beskytter mod møl