Første hellige kommunion er en meget vigtig begivenhed i mange børns liv. De lange forberedelser kulminerer i en kirkelig fejring, som kombineres med en reception for de nærmeste. Hvordan skal kommunionsbordet derhjemme se ud, hvordan forbereder man kommunionsinvitationer, og hvordan vælger man originale souvenirs til kommunionen? Vi har et par tips – læs videre!

For det første gæstelisten og kommunionsinvitationer

Første hellige kommunion er en særlig lejlighed til at fejre den sammen med sine kære. Det er derfor værd at passe på alle detaljer, herunder de rigtige kommunionsinvitationer. Her har vi flere forskellige tilgange at vælge imellem. Den enkleste og billigste, men samtidig den mindst originale og imponerende løsning er at købe universelle færdige kort. Vi bør dog kun vælge denne løsning, når det er for sent at gøre noget andet. Personlige invitationer til kommunionsceremonien, som indeholder alle de vigtigste detaljer om fejringen, er meget bedre:

  • barnets navn – i tilfælde af invitationer til den nærmeste familie kan dette være selve navnet,
  • dato, tid og sted for receptionen,
  • stedet for kommunionsmessen,
  • navnet på den eller de personer, der er inviteret.

Originale og personlige invitationer til kommunionen

Hvordan vælger man en invitation til nadver? Når det drejer sig om personlige kort, er der to hovedmuligheder – invitationer, der skal udfyldes i hånden, eller bestilling af et print med de angivne oplysninger. Selv om den første mulighed er mere personlig, vil den også være ret tidskrævende og kræver nogle kalligrafiske færdigheder. Derfor vælger de fleste, der planlægger en kommunionsfest, trykte invitationer – der findes masser af interessante designs online, som er perfekte til denne fest. En interessant og samtidig funktionel tilføjelse ville være den såkaldte RSVP, som er et separat kort med en anmodning om bekræftelse af ankomst ( répondez s’il vous plaîtsvar venligst).

Det er også nyttigt at vide, hvornår og hvordan man skal uddele kommunionsinvitationen. Den bedste måde er at udlevere dem personligt. Det er naturligvis ikke altid muligt – et godt alternativ er at sende invitationerne med posten. Med hensyn til tidspunktet er det bedst at gøre dette senest 2-3 uger før ceremonien. Når du bestiller trykte invitationer, er det værd at huske på, at selve leveringstiden normalt er yderligere 2-3 uger.

Hvem skal du invitere til din kommunionsfest?

En første kommunion er typisk en familiebegivenhed, som primært bør overværes af de nærmeste. Ud over forældrene og dagens hovedperson – dvs. det barn, der modtager sakramentet – deltager man normalt i festen:

  • bedsteforældre,
  • gudforældre
  • onkler.

Afhængigt af forholdet i familien kan også lidt mere fjerne slægtninge inviteres. Intet står i vejen for invitationer til nære familievenner. Sørg dog for, at det kun er personer, som barnet har regelmæssig kontakt med.

Gudforældrenes rolle ved første hellige kommunion

Interessant nok har gudforældrene i den kristne tradition ikke specifikke pligter i forbindelse med et gudbarns eller et gudbarns første hellige kommunion. I modsætning til andre sakramenter som dåb, konfirmation eller ægteskab er det heller ikke nødvendigt med et vidne. Ikke desto mindre er det værd at huske på, at gudforældre pr. definition er barnets “anden forælder” og ud fra et kirkeligt perspektiv bør være ansvarlige for at opdrage barnet i troen (primært romersk-katolsk). Denne kendsgerning og de polske skikke betyder, at gudforældrene næsten altid deltager i festlighederne på dagen og ofte også i forberedelserne.

Så hvad skal gudforældre gøre? Svarene kan variere – meget afhænger af deres forhold til forældrene og skikkene i familien. Det antages nogle gange, at gudmoderen skal bage kommunionskagen, men det er ikke en universel regel. Det bedste ville være at spørge barnets forældre og tilbyde din hjælp til at arrangere festen.

Hvor kan man arrangere en fest til kommunionsfesten?

Der er en del muligheder. Det traditionelle sted for en fest er hjemmet eller lejligheden. I dag vælger flere og flere mennesker imidlertid at holde en overdådig fest i haller eller restauranter, der tager højde for sådanne arrangementer. Valget afhænger først og fremmest af forældrene, men der bør også tages hensyn til barnets præferencer. At forberede en fest derhjemme betyder færre omkostninger, men mere arbejde – det modsatte er tilfældet for fester på et sted.

Kommunitionsdekorationer derhjemme og i salen

Uanset om du ønsker at afholde en kommunionsfest hjemme eller i en sal, er det vigtigt, at den rigtige dekorationer kommunion dekorationer. Hvordan pynter du stedet? Vælg først og fremmest hvide og gyldne accenter – en kombination, der især forbindes med kommunion. Elementer med motiver som kalke eller kommunionsoblater er også et interessant valg. Og glem ikke blomsterne! Standarddatoen for kommunion er maj, hvilket er det ideelle tidspunkt for blomsterdekorationer. Det bedste valg er naturligvis hvide blomster, som traditionelt gives til pigerne som en buket, men som også kan indgå i dekorationen.

Imponerende kommunionsdekorationer omfatter også balloner, lanterner, guirlander og endda konfetti. Dette er også en god måde at understrege glæden ved familiefesten og give lidt lethed efter den højtidelige kirkeceremoni. Med sådanne dekorationer kan du også sørge for trivsel hos et barn, som sandsynligvis vil være ret stresset – kommunionen er ofte en krævende dag. Også her er det værd at bruge lidt personlig udsmykning. Guirlander eller lanterner kan indeholde ønsker, tak for kommunionen eller barnets navn – valget er helt op til dig.

Poserne kan også bruges som borddekoration til en fest til første kommunionsfest.

Pose vil også fungere godt som bordpynt til en kommunionsfest

Kommunitionsbord derhjemme – stilfuld dekoration, der passer perfekt til lejligheden

Hvordan pynter man kommunionsbordet derhjemme? Ligesom med valget af andre dekorationer bør hvidt spille en central rolle. En enkel hvid dug passer perfekt til elementer som hvide dækkeservietter med guldaccenter eller servietter i samme eller lignende farver. Hvad kan du gøre for at få din indretning til at imponere dine gæster? Se, hvad du kan finde i vores butik – heriblandt originale poser, der vil se godt ud som dekoration!

Vi har sammensat en samling af poser til første kommunion, som kan hjælpe dig med at sammensætte den perfekte dekoration. Du kan f.eks. satse på halvtransparente organzaposer med små hvide kugler indeni. Dette er den perfekte borddekoration. Andre farver, såsom guld, sort eller pink, er også en interessant mulighed. Du finder også poser med tryk med første kommunionsmotiver.

Souvenir til første kommunion – vores forslag

Erkommunionsinvitationer og dekorationer klar? Glem ikke et andet vigtigt aspekt: kommunionsouveniren. Dette er en særlig dag, hvor dit barn vil blive præsenteret for mange gaver fra både dig og den nærmeste familie. I alt dette er det også værd at sørge for noget, der vil gøre det muligt for dit barn at huske dagen godt. Et traditionelt minde er et billede, der kan placeres i en smuk træramme. Men der er mange flere muligheder – du kan også vælge et hæfte, en kiste eller en figur. Hvordan giver du denne lille gave på en attraktiv og original måde? Det er her, at vores favørposer kommer til undsætning. Vi tilbyder produkter i størrelser på op til flere tiendedele centimeter, som nemt kan rumme enhver kommunionsgave.

Organza pose perfekt til en kommunions rosenkrans

Organza-pose ideel til en rosenkrans til kommunionen

Original kommunions takkekort til gudforældre og meget mere

Selv om de vigtigste gaver går til barnet under nadveren, er det også værd at sørge for at takke de kære for at komme og være til stede ved modtagelsen. Hvordan kan du gøre det? Du kan give dem en række forskellige gaver – fra enkle kort til personlige laurbær, kasser eller slik til gavesæt med f.eks. stearinlys. Mulighederne er uendelige, og valget er op til dig. Hvad skal man huske på, når man forbereder gaver? F.eks. kan en takkegave til gudforældre til kommunionen have en lidt anden udformning end gaver til onkler, tanter eller medlemmer af den udvidede familie.

Det har også betydning, hvordan du pakker din nadvertakegave ind. Ud over almindelige poser eller æsker er det værd at se på den stadig mere moderne og populære løsning med poser. Det er specielt forberedte forslag, hvori du kan lægge din tak til bedstemødre, bedstefædre, tanter, onkler og alle andre gæster.

Første hellige kommunion – retter og kager

Når man forbereder sig til den første hellige kommunion, vil den rigtige menu også være vigtig. Dit barn vil helt sikkert nyde en lækker kage – du kan bestille en med glasur i dit barns yndlingsfarve, og den vil se smuk ud pyntet med en mindeindskrift.

Husk også, at dit barn er det vigtigste på dagen, så sørg for, at alle retter er i overensstemmelse med dit barns præferencer. Det er også en god idé at undlade alkohol på nadverbordet – dette skyldes også, at det er en fest primært for dit barn, som ikke vil kunne smage denne type drikkevarer før om et godt par år endnu.

Hvor skal man kigge efter dekorationer til nadverbordet?

Hvis du ønsker at arrangere den perfekte førstekommunionsfest for dit barn, skal du sørge for alle detaljer – lige fra invitationerne, over dekorationerne og takkekortene til det rigtige valg af mad. Hvor kan man købe de bedste dekorationer til kommunionen? Det er værd at starte med vores shop – her kan du købe fantasifulde, originale og stilfulde poser, der er lavet med dagen i tankerne. Det er også en god måde at pakke alle mulige gaver ind til både barnet og kommunionsgæsterne på. Derudover finder du mange forslag til andre lejligheder, som hjælper dig med at sørge for det perfekte look af dekorationer og gaveindpakning til enhver lejlighed. Vi glæder os til at se dig!