Farveskemaet til et bryllup besluttes helt fra starten af planlægningsfasen. Denne vigtige beslutning vil påvirke de beslutninger, der træffes om udsmykning af bryllupsstedet og receptionen bagefter. Hvad skal du overveje, når du vælger det? Farveskemaet bør være det allerførste, du beslutter dig for til din mindeværdige fest. Hvis du vælger et farveskema, vil det give et elegant og sammenhængende udseende under hele brylluppet. Vi hjælper jer med at vælge et farveskema og de ting, I skal være ekstra opmærksomme på, når I træffer beslutningen.

Temaet for brylluppet og receptionen - orange

Temaet for brylluppet og receptionen – orange

Hvordan vælger man farveskemaet til et bryllup?

Vælg en eller to hovedfarver, som vil skille sig ud og dominere resten af dekorationen. Det kan være brudens eller brudgommens yndlingsfarver eller en farve, der betyder noget for dem.

Orange organza poser med ris

Orange organza-poser med ris

Det er vigtigt at tænke på, hvordan farven vil passe ind i det hvide tema, der er gennemgående for brylluppet, og om den passer godt til bruden. Den ledende farve vil indgå i mange bryllupsdekorationer og tilbehør og vil være tydelig på billeder. Derfor er det vigtigt at vælge farver, som folk passer til og er trygge ved at bære på dagen.

Hvad man skal kigge efter, når man vælger et farveskema til et bryllup

Før du træffer en beslutning, bør du se på farverne på bryllupsstedet. Hvis det er forholdsvis neutralt, har du større fleksibilitet, men hvis der er en dominerende farve, kan du vælge en farve, der supplerer den.

Brylluppets farveskema - hvordan dekoreres bryllupsstedet?

Farveskemaet til brylluppet – hvordan dekorerer man bryllupsstedet?

Det er også en god mulighed at vælge en trendfarve, da det vil være nemt at finde masser af dekorationer og tilbehør. Butikkerne vil være fulde af tilbehør i din valgte farve samt i andre farver, der passer smukt sammen, hvilket burde betyde, at de vil være konkurrencedygtige prissætninger.

Lilla organza poser med lavendel velegnet til et bryllup

Lilla organzaposer med lavendel, der passer til et bryllup

Tiden på året, eller endda bryllupsmåneden kan også spille stor betydning! Faktorer som disse kan påvirke blomsterpriserne og tilgængeligheden. Hver blomstersort har en specifik sæson, som ret ofte er kort. Hvis du for eksempel altid har drømt om en overflod af syrener som dekoration, så planlæg dit bryllup i maj. Begyndelsen af sommeren er det perfekte tidspunkt for en bryllupsreception fyldt med lavendel. For at undgå skuffelser er det værd at tjekke tilgængeligheden af dine specifikke drømmeblomster i den indledende fase af planlægningen.

Organzapose med tørret lavendel

Organzapose med tørret lavendel

Hvor skal du sætte farveakcenter på brylluppet og receptionen?

Ved at forblive konsekvent med farveaccenter er du sikker på et elegant slutresultat. Farveskemaet til et bryllup kan bruges i de første invitationer såvel som i kirken eller bryllupsstedet i dekorationer og blomster. Det kan også være med på bryllupskagen, servietterne og stofposerne med bryllupsgaverne. Oftest indgår den valgte farve også i brudens og gommens tøj, for mændenes vedkommende er det normalt et slips, mens kvinderne bruger farven i deres smykker, i et bånd omkring taljen eller endda i deres valg af neglelak.

Collage for nemt valg af tilbehør i hovedfarven

Collage for let valg af tilbehør i hovedfarven

Hvor kan man købe bryllupstasker, der passer til et bestemt farveskema?

Bryllupstasker, der matcher farveskemaet, er en enkel, men effektiv måde at skabe et stilfuldt og konsekvent dekorativt element på. Du kan få inspiration til at bruge vores dekorative materialetasker på din særlige dag i et af vores tidligere blogindlæg. Vi opfordrer dig til at tage et kig på vores omfattende udvalg af materialetasker! Vi tilbyder organza, satin, velour, jute og linned for blot at nævne nogle få, som alle fås i en række forskellige nuancer samt skinnende metallicposer i guld og sølv. Vores imponerende sortiment og udvalg af farver vil give dig mulighed for at finde de perfekte dekorative poser, der passer til en række forskellige bryllupsstile.

Tak til bryllupsgæsterne

Tak til bryllupsgæsterne